Care sunt beneficiile utilizării panourilor solare?

Deși majoritatea producătorilor oferă garanții care prevăd, în medie, 25 de ani de funcționare în stare bună, panourile care se alimentează cu energie solară sunt construite astfel încât să reziste chiar și 30 de ani, în funcție și de gradul de calitate al produselor și al lucrării de montare. Ele reprezinta o soluție bună de furnizare a energiei, mai ales în locuințele cu spațiu mai redus deoarece nu ocupă din locul alocat pieselor de mobilier sau care se dorește a fi lăsat liber, fiind montate pe acoperișul casei.

Datorită tehnologiilor performante, pot fi folosite chiar și când cerul este înnorat, producând energie chiar și când lumina este difuză, cum se întâmplă adesea pe timpul iernii. De asemenea, acumulatorii încorporați fac posibilă utilizarea lor și noaptea.

Eficiența acestor panouri solare vine și din materialele din care sunt confecționate. Siliciul cristalin sau arseniul de galiu din care sunt realizate cele fotovoltaice, fac ca procesul de transformare a energiei solare în energie electrică să se întâmple într-un timp scurt, cu costuri minime.

În plus, este un sistem practic și ecologic, care protejează natura și previne încălzirea globala. Acest lucru se realizează mai ales în cazul panourilor monocristaline, care nu emit gaze nocive și nici nu conțin alte materiale toxice, dăunătoare pentru natură.

Fă o investiție de viitor pentru locuința ta, folosind sistemul de furnizare a energiei electrice prin panourile alimentate cu energie solară!

Evident, folosirea acestei energii alternative necesită o investiție inițială + cheltuieli de întreținere, timp și “energie” din partea utilizatorului. Însă panourile solare aduc beneficii de care trebuie să tineți cont dacă decideți să mergeți pe această variantă:

  • Investiția va fi amortizată rapid, instalația reducând costurile casnice. Energia solară este gratuită și inepuizabilă, iar acesta este marele avantaj al panourilor solare.
  • Fiabilitatea panourilor solare, acestea având o durată de viață intre 25 și 30 de ani fiind totodată detașabile. Așadar, pe lângă faptul ca pot fi montate atât pe acoperis, cât și pe câmp, ele pot fi transportate atunci când avem nevoie de ele în altă locație.
  • Contribuie la protejarea mediului înconjurător. Odată instalate, nu veți mai folosi combustibil convețional, iar în acest mod gradul de poluare va fi inexistent.
  • În concluzie, panourile solare sunt o alternativă de luat în considerare, pentru reducerea consumului de resurse finite și a facturilor asociate acestuia. Dacă ai ales această soluție, apelează la un specialist pentru instalare și bucură-te de beneficii.